Vés al contingut

Apparella’t

Imatge Aparella't
Sector públic
Organitzacions ciutadanes
Altres
Actiu
Objectius del projecte

Apparella’t és una aplicació creada per la Plataforma per la Llengua que permet, de manera senzilla i intuïtiva, trobar una parella lingüística per poder practicar el català tant de manera online com offline. 

Descripció del projecte

L’aplicació neix l’octubre del 2018 gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana, juntament amb els donatius de 205 mecenes que la van fer possible amb l’objectiu principal d’incentivar l’ús social del català amb aplicacions tecnològiques. En aquest cas, mitjançant la formació de parelles lingüístiques, una eina fonamental per poder contribuir a l’arrelament i a la cohesió social. 

Aquesta aplicació potencia l’ús social del català mitjançant la tecnologia. L’app, intuïtiva i fàcil d’usar, fa més senzill i entretingut trobar una persona amb qui formar parella lingüística. S’adreça tant a persones que parlin català i vulguin ensenyar-lo de manera no reglada com a aquelles que vulguin aprendre’l i socialitzar en aquesta llengua o tenen dubtes en el seu ús. 

Àmbits d'intervenció
Llengua i cultura catalanes

El retrocés en el coneixement i l’ús del català que mostren les dades de les darreres dècades evidencia la necessitat de preservar la nostra llengua, així com també de recuperar els referents culturals catalans i fomentar-ne de nous que es complementin amb els procedents d’altres tradicions culturals.

Interculturalitat

Així com la llengua i cultura catalanes són part del nostre patrimoni cultural, també formen part d’aquesta riquesa les aportacions de les comunitats de persones nouvingudes que s’assenten i s’integren en la societat. El coneixement, l’intercanvi i el treball conjunt de cultures diferents afavoreix una millor cohesió social i ens acosta a una societat més inclusiva i equitativa, alhora que enriqueix el nostre patrimoni cultural.