Vés al contingut

REC Cultural

Rec cultural 2
Sector públic
Organitzacions ciutadanes
Barri
Actiu
Objectius del projecte

REC Cultural busca donar suport al teixit cultural de la ciutat i estimular-ne el consum, la producció i l’accés a la cultural local, en un principi als barris de Sants i del Poble-sec de Barcelona. 

Descripció del projecte

Aquest projecte funciona mitjançant la canalització de 100.000 euros en moneda digital per part de l’ICUB, a més del 50 % de bonificació a totes aquelles persones que adquireixin serveis, activitats i béns culturals a través de l’aplicació REC. D’altra banda, l’ICUB vol fer arribar la cultura també per als qui hi tenen un accés més difícil, mitjançant xecs a partir de 200 RECS Culturals a famílies usuàries de serveis socials. 

El REC Cultural s’emmarca en la mesura de govern Cultura de Base i Sectors Culturals: dret a la creació, la recerca l’experimentació i la producció cultural.  

 

Àmbits d'intervenció
Drets culturals

La tasca de garantir la diversitat cultural i el dret de les persones a participar en la cultura, en un sentit ampli, s’ha de complementar amb la disponibilitat dels recursos humans i econòmics necessaris per elaborar, executar i avaluar l’impacte de les polítiques culturals que s’implementen en la regió metropolitana de Barcelona, començant per la disponibilitat de dades específiques, significatives i territorialitzades.

Impacte social

El paper de la cultura en la millora del benestar i la salut s’ha demostrat durant la pandèmia i ha contribuït a superar moments d’incertesa i aïllament social. Així mateix, la interacció de la cultura amb altres àmbits com ara l’educació, la salut, la sostenibilitat o el model alimentari pot contribuir a impulsar canvis i acostar-nos a un model de societat més justa, equitativa i sostenible.

Líders del projecte
Contacte

info@rec.barcelona

Carrer Junta de Comerç, 20. Principal 
Barcelona (08001)
651 34 14 06 // 660 080 537