Dansa Metropolitana

Dansa Metropolitana vincula diferents estils de la dansa, confluint disciplines d'àmbits diversos, enriquint el patrimoni cultural de les localitats i l’àrea metropolitana, facilitant el diàleg i convidant-vos a gaudir la dansa.
Dansa Metropolitana és un punt de trobada, que busca acostar i fer accessible la dansa a tothom, inclusivament, perquè tota la ciutadania pugui gaudir-la, construint vincles sòlids entre les ciutats i aquells que hi viuen.
Dansa Metropolitana omple de dansa els teatres, els centres cívics, els carrers, les places i l’espai públic de dotze ciutats metropolitanes: Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans.
Aquestes ciutats es construeixen al voltant de comunitats humanes en evolució constant i de procedències diverses, que es mouen i conflueixen les unes amb les altres. Un tret que enriqueix les seves relacions i crea espais compartits entre totes.
La cinquena edició del Dansa Metropolitana de l’any 2022 ha presentat més de 300 activitats a 12 municipis, incloent: 92 espectacles, 35 pel·lícules, 34 activitats paral·leles i 35 activitats en el marc d’un nou projecte educatiu.
En l’organització de la Dansa Metropolitana hi participa una comissió artística i els següents equipaments culturals:
Comissió artística: La comissió artística del Dansa Metropolitana està formada per Jordi Agelet i Maribel Picapiedra (Ajuntament de Badalona), Francesc Casadesús i Esteve Caramés (Ajuntament de Barcelona), Penélope Cañizares Bellido (Ajuntament de Cornellà), Núria Vidal (Ajuntament d’Esplugues), Josep Lluís Marcè (Ajuntament de l’Hospitalet), Maite Besora (Ajuntament del Prat), Gerald Fannon i Maria Farriol (Ajuntament de Sant Cugat), David Marín (Ajuntament de Santa Coloma), Giulia Poltronieri i Gabriel Sicilia (Ajuntament de Terrassa) i Xavier Campón (Ajuntament de Viladecans). Municipis adherits a l'edició 2022: Laura Llamazares i Sandra Arisa (Ajuntament de Granollers) i Salut Tarruell i Mireia Llunell (Ajuntament de Sabadell). Carles Cugat (Àrea de Cultura. Diputació de Barcelona).
Equipaments culturals:
Mercat de les Flors: Àngels Margarit
Teatre Nacional de Catalunya: Carmen Portaceli
Teatre Lliure: Juan Carlos Martel
La Caldera
Antic Teatre: Semolina Tòmic
SAT! Sant Andreu Teatre: Òscar Rodríguez i Thomas Noone
Sala Sandaru: Pedro Barragán (El Dorado Sociedad Flamenca Barcelonesa)
Factoria Cultural Terrassa: Adrià Fornés
IDEAL Centre d'Arts Digitals de Barcelona: Jordi Sellas
El Graner: Sonia Fernández Lage
MACBA: Elvira Dyangani Ose i Tonina Cerdà Ripoll
CCCB: Judith Carrera i Susana Arias