Vés al contingut

Roca Umbert. Fàbrica de les Arts 

Imatge Roca Umbert
Sector públic
Sector privat
Organitzacions ciutadanes
Mitjans de comunicació
Municipi
Actiu
Objectius del projecte

Roca Umbert és un projecte de l’Ajuntament de Granollers que reconverteix el recinte fabril Roca Umbert en un centre cultural adreçat a la producció, la formació i la difusió de la creació artística i audiovisual. 

Aquest espai es troba a disposició de la ciutadania per a la creació i la innovació, el coneixement i la formació, i  la recuperació de la memòria històrica. 

Descripció del projecte

Roca Umbert és una iniciativa que es concreta amb la creació i posada en marxa d’una sèrie d’equipaments culturals que conviuen en un espai concret, el recinte Roca Umbert. Aquest projecte destaca per ser singular i innovador per la convivència en un mateix indret d’artistes i professionals de la cultura, de la comunicació i de les tecnologies de la informació, fet que permet la cooperació i l’intercanvi constant de coneixements i pràctiques entre ells. 

Actualment, Roca Umbert ja té en funcionament la biblioteca, la Troca, el Centre de Cultura Popular i Tradicional, el Centre de Formació i Serveis, el Centre Audiovisual, el Cub (espai d’assaig musical), l’Espai d’Arts, els tallers d’artistes, el bar, la nau Dents de Serra, la Nau B1 i la Tèrmica. Cal destacar que aquest espai és també la seu de la impremta municipal. 

Altres participants del projecte: Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya i Transversal. 

 

Àmbits d'intervenció
Ecosistema cultural i talent creatiu

Les crisis dels darrers anys han debilitat molt el sector cultural. Per revitalitzar-lo, cal posar el focus en el teixit cultural, comunitari i associatiu de proximitat: els barris o els municipis. L’impuls del talent creatiu, la innovació en contingut i formats, la reducció de la precarietat laboral o l’efecte tractor que els grans equipaments tenen sobre el conjunt són algunes mesures que poden revertir la situació.

Contacte

 

info@rocaumbert.cat  

Roca Umbert (Fàbrica d’Arts) 

Carrer d'Enric Prat de la Riba, 77 

Granollers (08401) 

938 60 47 29