Vés al contingut

Electrificació molls del Port de Barcelona

Imatge Electrificació mills del Port
Sector públic
Altres
Actiu
Objectius del projecte

Descarbonitzar l’activitat portuària i millorar la qualitat de l’aire mitjançant l’electrificació dels molls de contenidors i creuers utilitzant energia neta, renovable i local.

Descripció del projecte

El procés de l’electrificació dels molls és complex i requereix temps per ser implementat. En total s’executaran 20,5 quilòmetres de canalitzacions fins a les terminals i es tiraran 240 quilòmetres de cable. A més, es construirà la nova Subestació Ronda Litoral, una infraestructura que serà fonamental en el projecte.

En concret, l’objectiu és que el 2030 el Port de Barcelona tingui electrificats tots els seus punts d’atracada dels creuers, les terminals de ferris de la dàrsena de Sant Bertran, i el moll de Costa i el moll Prat. Amb això, s’estima que s’eliminaran 1.234 tones de NOx i 66.000 tones de CO2 de les emissions de l’activitat portuària. A llarg termini, aquest projecte serà crucial per aconseguir la neutralitat climàtica del Port el 2050.

El projecte va començar el 2020 i finalitzarà el 2024. Com a resultat final, aquesta obra permetrà que els vaixells que es connectin a la xarxa elèctrica general un cop atracats utilitzin energia neta, renovable i local. S’estima que les primeres connexions elèctriques de vaixells a la Terminal Ferry de Barcelona i a la terminal de contenidors BEST serà entre finals del 2023 i principis del 2024.

Àmbits d'intervenció
Recursos energètics

La transició energètica és un procés clau i que s’ha de donar de manera progressiva i democràtica per tal de reduir les emissions de GEH i, per tant, mitigar els efectes del canvi climàtic. En aquest sentit, cal avançar cap a la substitució de l’energia d’origen fòssil per energia local i renovable, la disminució del consum, l’augment de l’eficiència i l’autoproducció.

Altres participants
Contacte

 

sau@portdebarcelona.cat

Port de Barcelona

World Trade Center, Edifici Est

Moll de Barcelona, s/n

Barcelona (08039)

932986000