Vés al contingut

Logistics VET Hub

Imatge Logistics VET Hub
Acadèmia
Sector públic
Sector privat
Altres
Actiu
Objectius del projecte

El Logistics VET Hub busca adaptar l’oferta d’FP en funció de les expectatives de futur del sector.

L’objectiu general del Logistics VET Hub és construir una associació estratègica sostenible en el temps basada en la cooperació entre experts internacionals en logística i FP a Europa, per intercanviar bones pràctiques sobre especialitzacions logístiques d’FP d’acord amb els perfils professionals, les habilitats, les necessitats i les tendències del sector, així com fer recomanacions en l’àmbit europeu per tal de millorar la qualitat i la innovació de l’FP logística a escala europea.

Descripció del projecte

El projecte Logistics VET Hub abordarà aquestes necessitats reunint tots els socis europeus per treballar estretament amb les empreses dels seus territoris amb la finalitat d’entendre les seves demandes, tenir l’oportunitat d’intercanviar quines bones pràctiques funcionen en altres contextos amb els mateixos reptes i trobar-hi solucions, i, per últim, adaptar la seva oferta d’FP en funció de les expectatives de futur del sector.

En aquest projecte hi han participat:

  1. Camara Municipal de Lisboa (Portugal)
  2. Savon koulutuskuntayhtymä (Finlàndia)
  3. Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU (Finlàndia)
  4. VUX/Vuxenutbildningen Skelleftedenå kommun (Suècia)
  5. Tartu Kutsehariduskeskus (Estònia)
  6. Alfa College/Stichting Christelijk Regional Opleidingen Centrum Noord- en Oost Nederland (Països Baixos)
  7. Consorci de la Zona Franca de Barcelona (Espanya)
  8. IES Cotes Baixes d’Alcoi (Espanya)
     
Àmbits d'intervenció
Educació i formació

Cal emprendre accions per actualitzar i posar al dia la formació de manera que aquesta estigui també orientada a les necessitats del mercat de treball, actuant principalment en l’expansió de la formació professional i la formació continuada, així com impulsant l’increment de demanda dels ensenyaments STEM, especialment, entre les dones.

Transferència tecnològica

La millora de la transferència del coneixement generat pel sistema d’universitats i recerca a les empreses, actualment un dels punts febles del sistema d’innovació a la regió metropolitana de Barcelona, s’ha de perseguir potenciant el sistema de centres tecnològics i l’intercanvi de coneixement entre tots els actors de l’ecosistema de la innovació.

Formació i educació

El nivell formatiu i les competències adquirides han de permetre superar les barreres per accedir o progressar en el mercat laboral. En aquest sentit, cal incidir especialment en la reducció de l’abandonament escolar prematur o en l’aprenentatge al llarg de la vida, tant l’especialitzat com l’enfocat a competències generals (com ara el domini d’idiomes o les competències TIC).

Gestió del talent

La centralitat del talent en l’impuls d’un teixit productiu innovador i que proporcioni nivells salarials mitjans i alts fa que calgui posar molt d’èmfasi en la seva potenciació i retenció. L’atracció de talent és el complement que ha de contribuir a cobrir necessitats no satisfetes amb el talent local, i requereix un esforç important de coordinació i simplificació de certs processos.

Contacte

info@xarxafp.org
Xarxa FP
Plaça d’Espanya, 5, primera planta.
Barcelona (08014)
93 413 21 15