Model de menjador escolar

Imatge Model de menjador escolar
Sector públic
Sector privat
Organitzacions ciutadanes
Altres
Actiu
Objectius del projecte

Amb aquest projecte es vol obrir camí i consolidar la transició cap a un model de menjadors escolars agroecològic

 

Descripció del projecte

La XAMEC entén la sostenibilitat en sentit ampli, que aquesta depèn de diversos factors que es materialitzen en el producte servit i també amb les relacions comercials que s’estableixen en tot el procés: des del camp fins al plat.  

Per aquest motiu, es treballa d’acord amb diversos criteris ètics i de transparència, més enllà de la producció certificada ecològica, que mostren la convicció i el compromís per aconseguir un model just i sostenible ambiental i socialment basat en: 

  • El compromís amb les petites i mitjanes empreses de producció i elaboració. 

  • La sostenibilitat social i ambiental. 

  • Una alimentació de qualitat, ecològica de temporada i local. 

  • La transparència i l’ètica. 

Gràcies a aquesta pràctica quotidiana, es garanteix la possibilitat de disposar d’un menjador escolar a un preu públic que sigui sostenible, compromès, ètic i de qualitat

Tots els membres de la XAMEC adopten el compromís d’oferir un menú: 

  • De proximitat: buscant la mínima distància entre producció i consum. 

  • De circuit curt: comprant directament la producció o bé a través d’una central de compres. 

  • Ecològic: buscant assolir el màxim d’aliments ecològics certificats. 

A més, s’aconsegueixen preus justos per la pagesia i un treball col·laboratiu gràcies a la gestió transparent de la central de compres, la compra de proximitat i de la central de compres que garanteix preus íntegres per als productors/es i una planificació conjunta de cultius entre pagesia, la central de compres i les empreses gestores dels menjadors escolars. 

Àmbits d'intervenció
Dieta saludable

L’impacte de l’alimentació en la nostra salut i la del planeta és evident, i, en aquest sentit, la dieta tradicional, basada en productes de proximitat —el que en general coneixem com “dieta mediterrània”— és una garantia de sostenibilitat i d’aportació dels nutrients necessaris, i una forma de lluitar contra l’obesitat i altres patologies que han emergit amb el canvi d’hàbits alimentaris.

Contacte

info@xamec.cat 
Carrer Laforja, 23
Barcelona (08006)
622 228 936