Mataró Ciutat Cuidadora

PECT Mataró-Maresme Ciutats Cuidadores
Acadèmia
Sector públic
Sector privat
Organitzacions ciutadanes
Supramunicipal
Actiu
Objectius del projecte

Desenvolupament de solucions innovadores per l’acompanyament al envelliment actiu i per l’atenció a les persones en situació de fragilitat i dependència.  

Descripció del projecte

Desplegament d’un model d’economia d’atenció a les persones a través de la innovació i la transferència de coneixement orientat a millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb major fragilitat. 

Mataró aspira a convertir-se en un referent a nivell estatal en el desenvolupament de nous sistemes assistencials així com noves solucions, serveis i productes en relació a l’economia de les cures. 

Funciona com una palanca de transformació territorial i de canvi cultural i econòmic cap a un nou model de salut i social de responsabilitat compartida, sota la lògica estratègica del One Health. 

Orientat a desenvolupar el quart pilar de l’Estat del Benestar, l’economia de les cures, amb l'objectiu de dissenyar i desplegar nous sistemes assistencials així com noves solucions, serveis i productes per a l’autonomia i la qualitat de vida, que incorporin elements diferencials de base tecnològica. 

El projecte permet desplegar el model de Ciutat Cuidadora a Mataró i al Maresme, a partir de la col·laboració público-privada, basada en projectes centrats en persones i model de ciutat, tracció de l’ecosistema, i creació de coneixement, investigació i innovació. 

Àmbits d'intervenció
Tercer sector i cures

L’adequat funcionament del sistema productiu reclama trobar solucions adients en l’atenció i les cures, en particular, a les persones més dependents. Cal reduir els biaixos salarials i de gènere en l’ocupació d’aquests sectors, alhora que s’ha de refermar l’aposta pel tercer sector com a actor rellevant en la prestació de serveis a les persones, i com a factor cohesionador i generador de capital social.

Drets socials i convivència

A més dels aspectes de caire més material, cal tenir en compte la incidència sobre el progrés personal de tots aquells factors que poden contribuir a assolir l’autonomia, el desenvolupament i la integració social satisfactòria de les persones vulnerables.

Líders del projecte
Altres participants
Contacte

next_mataro@ajmataro.cat

Ajuntament de Mataró 

La Riera, 48

Mataró (08301)

93 758 24 21