Mercats 2030: espais d’oportunitats

Imatge Mercats 2030
Sector públic
Sector privat
Organitzacions ciutadanes
Supramunicipal
Actiu
Objectius del projecte

1. Incorporar els operadors dels 3 mercats de la prova pilot del projecte transformador a plataformes digitals de distribució en línia. 

2. Introduir gammes de productes locals i de proximitat a les parades dels mercats. 

3. Donar nous usos als espais buits o disponibles (p. ex.: punts verds, sales de cuina o polivalents, botiges temporals, espais de creadors o artesania, etc.) dels 3 mercats municipals participants en la prova pilot. 

4. Establir una metodologia comuna per avançar en nous usos que siguin aplicables a la resta dels 93 mercats municipals de la província de Barcelona. 

5. Posicionar els mercats municipals com un servei públic sostenible amb el medi ambient, que fomenta la producció i el consum responsables, la integració i la cohesió social mitjançant campanyes de sensibilització de la població. 

Descripció del projecte

Revitalització dels mercats municipals, introduint productes locals i de proximitat, donant nous usos als espais buits o disponibles, posicionant-los com un servei públic i incorporant-los a plataformes digitals de distribució en línia. 

En el projecte hi participen les següents àrees:

  • Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç 
  • Àrea d'Educació, Esports i Joventut 
  • Àrea de Cultura 
  • Àrea de Presidència 
Àmbits d'intervenció
Model d’empresa

L’impuls de la innovació i l’aportació de prosperitat per a una societat més inclusiva per part del teixit empresarial demana emprendre determinats canvis en els models d’empresa i de negoci, que alhora han de servir per adaptar les estructures en termes de resiliència davant dels canvis en l’entorn i en la mateixa activitat econòmica.

Líders del projecte
Contacte

Recinte Maternitat

Travessera de les Corts, 135

Pavelló Mestral (Abans Pavelló Lactància), planta 2

Barcelona (08028)